Kitaplar

Bernard Pivot’dan “Şarabın Aşk Sözlüğü”

Bir dil ustasının şaraba olan aşkının kitabı bu.

Sıradan bir şarap kitabı değil; herkesin yazıp anlatabileceği kelimeler yok bu eserin içerisinde. Ancak gerçekten ömrünü asmaların arasında, şarapların içerisinde geçirmiş ve onlara büyük bir aşkla bağlı bir kişi yazabilir böyle bir eseri. Nasıl anlatılır ki?!

Yazının devamı için lütfen resme tıklayınız!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Jean-Francoise Gautier’den “Şarabın Tarihi”

Mini minnacık bir cep kitabı bu, fakat boyutları yanıltmasın.

Bu kitabın içinde o kadar çok yoğun bir şekilde tarih var ki, tarihten pek de haz etmeyenleri zorlayabilir, hatta boğabilir![Bazı noktalarda kendime “eee şarap bunun neresinde?” diye sorduğumu hatırlıyorum]

Kitaptan alıntılar ve yazının devamı için lütfen resme tıklayınız!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Olcay Sönmez’den “Şarap ile Doğayı Yudumlamak”

Elimizde bir kitap duruyor, içinde … bir adamın şaraba ve onu tarihine olan sevdası.

Besbelli ediyor kelimeleri kullanışı Olcay Beyin şaraba olan sevgisini; kimi zaman da sanki bir kitapta anlatmıyor bizlere de, oturumuşuz karşılıklı, sımsıcak bir sohbet ediyoruz, elimizde kadehlerimiz.

Kitaptan alıntılar ve yazının devamı için lütfen resme tıklayınız!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Mehmet Yalçın’dan “A’dan Z’ye Şarap”

Türkiye’nin ilk şarap ve içki yazarı Mehmet Yalçın beyefendinin “A’dan Z’ye Şarap” adlı eseri bu.

Kitabının ismi gibi gerçekten de, şarap konusundaki her detaya; üzüme, bağlara, nasıl yapıldığına, tadıldığına, saklandığına, nerelerde yetiştiğine, Türkiye’deki ve dünyadaki çeşitlerine; değiniyor.

Kitaptan alıntılar ve yazının devamı için lütfen resme tıklayınız!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Jean-Robert Pitte’den “Şarap ve Din”

Hap gibi, bir günde okunup doyulacak … şarabın dinlerdeki yeri üzerine bir eser.

Kitabımızın içeriğinin büyük bir kısmı, yazarımızın 2003 yazında “La Vie” dergisinde yayınlanmış makalelerinden oluşuyor. Bira ve sakiye ve bu içkilerin ortaya çıkışlarına da değinmeden geçmiyor ama.

Kitaptan alıntılar ve yazının devamı için lütfen resme tıklayınız!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Bülent Akgezer’den “Şarap: İklimin ve Tarihin Kızı”

Yazarımız anlatımı o kadar keyifli ve bilgilendirici bir şekilde yapıyor ki, kitabı elinizden bırakasınız gelmiyor.

Yazarımız eserinin başını ve büyük de bir kısmını, şarabın tarihçesine ayırıyor. Bunun sonrasında üzümler, şarap, şarap saklama ve içim konularında teknik açıklamalara ve bilinmesi gerekenlere giriyor.

Kitaptan alıntılar ve yazının devamı için lütfen resme tıklayınız!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Reklamlar
  1. Geri bildirim: Sayfa bulunamadı «

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: